Image

De omgeving

In de zuidoosthoek van Friesland domineren de bossen het landschap. Zowel Staatsbosbeheer als het Fryske Gea beheren prachtige bossen, groot en klein, waar het heerlijk recreëren is. Door het gebied lopen de Tjonger (oftewel Kuinder, zoals de Stellingwerver de rivier noemen) en de Linde. Hier geniet je van natuurlijke rust. En de drukte, de reuring? Die vind je op slechts 20 minuten afstand in bijvoorbeeld Heerenveen en Drachten. Leeuwarden, Assen of Groningen liggen op circa 30 minuten afstand. En ook Giethoorn ligt op maar 29 km afstand.

Enkele highlights

Het is nog geen half uurtje met de auto om in de Kale Duinen (Aekingerzand) van het Drents-Friese Wold of op de natte gronden van het Fochteloërveen te belanden. Ook dit gebied leent zich tot urenlange fiets- of wandeltochten.

Achter de bed and breakfast ligt een bos waar het heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden is. En dat fietsen maken ze hier in Friesland heel gemakkelijke. Heel Friesland is namelijk voorzien van het fietsknooppuntennetwerk en dus ook hier vind je gemakkelijk je weg in de prachtige omgeving. Een van de routes lichten we er even uit: het fietsrondje Makkinga-Beetsterzwaag. Een rit van zo'n 75 km. We genieten hier van het coulissenlandschap, waar je van boomwalletje, door een weiland, zo een bosje inloopt of fietst. 

Vanuit de B&B ben je ook zo bij recreatiegebied de Spokeplas. Een heerlijke plek om even af te koelen op een zomerse dag. Voor de kinderen zijn er wat klimattracties (zie het filmpje hiernaast). Het water is niet al te diep, op het diepste punt zo'n 2 meter. 

Ook kent de omgeving meerdere theetuinen, waaronder De Buytenplaets in Noordwolde. In een prachtige tuin treft u de theeschenkerij aan. De ruim 6000 m2 tuin met knusse hoekjes en comfortabele tuinmeubelen is de perfecte plek voor bijvoorbeeld een High Tea.

De Spokeplas Noordwolde